A Chesterton csúszógyűrűs tömítéseket gyártó, új regionális központjának megnyitása Európában

Új gyártóközpont a tömítési alkalmazások széles skálájához

2020. Szeptember 01. – Ismaning, Németország

Beruházás a jövőbeli üzleti fejlesztéshez

 A. W. Chesterton egy új, csúszógyűrűs tömítéseket gyártó európai központot nyitott németországi üzemében, München közelében, Ismaning-ban. Ez a teljes mértékben üzemkész gyártóközpont jobb szolgáltatást kínál ügyfeleinknek és partnereinknek, és elősegíti üzleti fejlődésünket a régióban.

Kiváló szolgáltatás

A legkorszerűbb gyártás mostantól párosul a fejlett tömítésmodelljeinkkel, amit az ügyfeleink felé tanúsított rugalmasságunkkal és teljesítményünkkel ötvözünk.

Rugalmasság: A helyi viszonyokhoz való alkalmazkodás, a helybeli készlet és a gyártás csökkenteni fogja a reakcióidőnket és növelni a rugalmasságot, ezáltal is növelve versenyképességünket. A Chesterton hozzáadott értéke tehát nem csupán a megbízhatóságon alapuló megtakarítás lesz, hanem a gyorsabb szállítás, az alkalmazkodási képesség és a standardizált programokban megjelenő versenyképes árazás is.

Teljesítmény: Több, mint 40 éves tapasztalattal a háta mögött e technológia terén, a Chesterton szabványosítja az alapvető elemeket, és az Axius ™ Seal platformnak köszönhetően nagymértékben automatizálja a gyártási folyamatokat. A 1810 és a 2810 egyedülálló, magas hozzáadott értékű termékek, amelyek beépítik az új szabadalmaztatott technológiát, és az RFID azonosítástechnikának köszönhetően bemutatják a világ első patronos csúszógyűrűs tömítését az IoT (Internet of Things) segítségével.

Interjú Volkert R. Wanner-rel, a németországi ügyvezető igazgatóval és műveleti vezetővel, melyet Vitaly Igonin, az EMEA marketing koordinátora készített.

Vitaly Igonin (VI): Jó reggelt, Volkert. Ön meghívott minket a München melletti Ismaning-ba, hogy meglátogassuk a csúszógyűrűs tömítéseket gyártó új üzemet. Szeretnénk többet megtudni erről a beruházásról és feltenni pár kérdést.

De először is, mi olyan különleges ebben a projektben?

Volkert Wanner (VW): Ez egy valóban nagyon különleges projekt! Jelenleg a digitalizáción dolgozunk az Ipar 4.0 standardjainak megfelelően.

2019-ben a cég elindította az Axius™ moduláris platformon alapuló csúszógyűrűs tömítés családot. A Chesterton legújabb egyszeres- és dupla csúszógyűrűs tömítései az AXIUS ™ moduláris platformon épülnek fel, amely lehetővé teszi az összes szükséges tömítési képesség konfigurálását egy univerzális alapra. Ez a modularitás lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy működésük rugalmas és alacsonyabb életciklus-költségű legyen.

Ennek lehetővé tétele érdekében a Chesterton úgy döntött, hogy új berendezésekbe és új technológiákba fektet be:

A legkorszerűbb DMG Mori CTX beta 1250 TC-t használjuk, egy 6 oldali esztergáló és maró megmunkáló központot a Robo2Go 2. generációjával. Ez az innovatív megoldás rugalmas automatizálási elrendezést és intelligens biztonsági koncepciót kínál az ember-gép együttműködésre. Ezeket a gépeket mind a székhelyünkre, Groveland-be (Massachusetts), mind pedig Ismaning-ba is telepítettük.

A termelés támogatásához egyéb beruházásokra is szükség volt. Ez magában foglal egy új automatikus függőleges tároló egységet, de olyan speciális berendezéseket is, mint a lézerjelölés és a minőség-ellenőrzés teljes RFID nyomon követhetőséggel. Elég egyedülálló?

VI. Ma mi a helyzet és mik a kilátások a termelés szempontjából?

VW: Most a méretezési és tesztelési szakaszban vagyunk; a kezdő időpont 2020. szeptember 1.

A termelés növeléséhez szükség lesz néhány hónapra. A prioritásunk az, hogy először minden standard méretet beépítsünk a sorozatgyártásba, és majd csak később kezdjük el az adaptív hardver változtatásokat, mint például a műszakilag tervezett megoldásokat tervezőközpontunkban, Ismaning-ban. Egy éven belül az ismaning-i gyártás során új termékek vagy további funkciók kifejlesztését tervezzük.

Miért döntött az amerikai cégvezetés a csúszógyűrűs tömítések gyártásának európai megkezdése mellett?

Ez stratégiai döntés volt az erős helyi vevői igény miatt. Szükségünk van az európai gyártásra, hogy garantáljuk a magas színvonalú, a helyi szabványoknak megfelelő termékek gyors szállítását. A világ összes OEM (eredeti berendezés) gyártójának körülbelül 70% -a Európából származik, és ez a legnagyobb OEM térséggé tesz minket. A Chesterton egy nagyon rugalmas vállalat; megfelelő megoldást kínálunk ügyfeleinknek világszerte. Tehát csak idő kérdése volt ezt a döntést meghozni és elindítani Európában a termelést.

Mely kritériumok alapján választották Ismaning-ot/ Németországot?

Ismaning-ban kiváló ügyfél-tapasztalattal rendelkezünk minden működési funkcióval és műszaki támogatással kapcsolatban. Mérnöki csapatunk teljesen integrálódott a globális Chesterton mérnöki hálózatba. Sok éve csúszógyűrűs tömítést összeszerelő központ vagyunk. Helyi csúszógyűrűs tömítés-javító központunk lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű és időben történő szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleink számára. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ismaning-i műszaki kompetenciaközpontunk új termékeket fejleszt ki az EMEA piac számára és testreszabott megoldásokat kínál!

Milyen hosszú távú tervei, elképzelései vannak ezzel a projekttel kapcsolatban?

Ahogyan Andrew Chesterton elnök-vezérigazgatónk mondta, „be kell fektetnünk az emberekbe, eszközökbe és technológiákba, amelyek nélkülözhetetlenek az innováció növekedéséhez, és ez

automatikusan azt jelenti, hogy magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk az ügyfeleknek minden fázisban”.

Arra számítunk, hogy a standard tömítések moduláris megoldásokká alakulnak az integrált intelligens technológiával. A globalizáció idején élünk, tehát az is elvárás, hogy ugyanazt a terméket, ugyanolyan minőségben, expressz kézbesítéssel kapjuk meg a világ bármely részén.

Szívesen fektetünk be a tehetségbe is. A Chesterton International GmbH együttműködik olyan vezető egyetemekkel és innovatív technológiai központtokkal, mint például a Ludwig-Maximilian-Universität München (LMU) és a Technische Universität Stuttgart (TU).

Összefoglalva: célunk innovatív megoldások biztosítása fejlett gyártási technológiával, és mindezt összehangolva a Chesterton-ra jellemző tehetségre és a tudásra való összpontosítással.

Köszönöm az interjút, Volkert! Sikeres indulást kívánunk Önnek és csapatának ehhez a globális projekthez!

Az ipar világát több, mint 135 éve szolgáló A.W. Chesterton több forradalmi tömítéstechnikai megoldást fejlesztett ki, köztük az első forgalomba hozott osztottházas tömítést.

Az A.W. Chesterton cégről:

A világ több, mint 100 országában működő Chesterton vezető szerepet játszik a forgógépek, statikus – és hidraulikus berendezések tudásbázisú megoldásainak és szakértői szolgáltatásának ellátásában, amelyet az ipari tömítési megoldások, nagyteljesítményű védőbevonatok és speciális ipari kenőanyagok / MRO termékek teljes skálájával támogat.

Termékmenedzsment kapcsolat: 

Enrico Zini
EMEA Termékmenedzser – Csúszógyűrűs tömítések
Mobil: +39 349-6251.920
E – mail: enrico.zini@chesterton.com

Média kapcsolat: 

Laurent Prunier-Duparge
EMEA Marketing Menedzser
Mobil: +33 628 73 51 35
E-mail: laurent.prunier-duparge@chesterton.com