A CHESTERTON Hungary Kft.

Az AW CHESTERTON cégcsoport tömítéstechnikai, bevonatolási, szivattyú és karbantartási termékei csaknem 40 éve ismertek Magyarországon, korábban képviseleti cégeken keresztül forgalmazta termékeit, majd a 90-es évek elejétől – a CHESTERTON Hungary Kft. létrejöttével – közvetlenül van jelen a magyar és a régiós piacon. A CHESTERTON Hungary Kft. – mint az A.W. CHESTERTON Co. illetve a CHESTERTON International 100 %-os tulajdonú leányvállalata – kizárólagos magyarországi képviseleti joggal rendelkezik a CHESTERTON termékekre és termék rendszerekre, megoldásokra vonatkozóan.

A Chesterton Hungary Kft. hagyományos CHESTERTON tömítéstechnikai, bevonatolási és karbantartási termékek mellett forgalmazója a BLACKMER System One centrifugál és Mouvex volumetrikus szivattyúknak, továbbá az ENVIROSEAL SpiralTrac típusú, megbízhatóság és élettartam növelő tömszelenceház betétnek. Cégünk hivatalos magyarországi képviselete a REXNORD tengelykapcsolók termékcsaládjainak is.

Szinte a teljes ipari vertikum számára szállítunk műszaki megoldásokat tömítéstechnikai, bevonatolási, szivattyú és karbantartási anyagok területén. Több száz céggel állunk üzleti kapcsolatban. Jelentősebb szektorok: erőműipar, olajipar, vegyipar, gyógyszeripar, acél- és alumínium-feldolgozás, papíripar, műanyag és gumifeldolgozás, autóipar és autóipari beszállítók, bányaipari gépgyártás, vízerőműi berendezés gyártók.

A CHESTERTON Hungary Kft. munkatársai, mérnökei immár több mint 25 éves szakmai tapasztalattal állnak partnereik és az érdeklődők rendelkezésére. Ezen szakmai gyakorlat, tapasztalat és az A.W. CHESTERTON 130 éves ipari beszállító múltja  ügyfelei számára garancia az értékesítés, gyártás, mérnöki támogatás és tervezés illetve a szerviz tevékenységekre.

A CHESTERTON Hungary Kft. folyamatos képzést biztosít munkatársai részére, melynek köszönhetően partnereink a naprakész műszaki megoldások és legkorszerűbb technológiák nyújtotta előnyöket élvezhetik az üzembiztonságot, megbízhatóságot, teljesítményfokozását szem előtt tartva.

Partnereinkkel való sikeres együttműködés záloga, hogy a kapcsolattartás mérnök specialistáinkon, mérnök üzletkötőinkön keresztül valósul meg, biztosítva a közvetlen, azonnali szakmai támogatást akár a legbonyolultabb alkalmazások, működési körülmények esetén is.

2011 januárjában a CHESTERTON Hungary Kft. megkezdte a nagy teljesítményű polimer tömítések gyártását, amellyel bekapcsolódott az anyacég globális tömítés gyártási programjába és hálózatába. A gyártással sikerült jelentősen csökkenteni a szállítási, kiszolgálási időket, közelebb kerülve a kiszolgált piacokhoz és partnerekhez. A SPEEDSEAL tömítés gyártási program keretében akár órák alatt elkészülnek a szükséges CHESTERTON tömítési elemek, segítve ügyfeleinket a meghibásodás, üzemzavar azonnali elhárításában.

2013 októberében újabb lépést tettünk a szolgáltatások körének bővítése érdekében. Az AW CHESTERTON által auditált csúszógyűrűs tömítés felújító műhely kezdte meg működését, ahol gyári alkatrészek felhasználásával a gyárban kiképzett szakembereink a legmagasabb műszaki színvonalon újítanak fel CHESTERTON illetve nem CHESTERTON csúszógyűrűs tömítéseket. A felújított tömítésekre a gyári, új tömítésekével azonos garanciát nyújtunk partnereinknek.

A CHESTERTON – hagyományához híven – rendszeresen tart vevői, felhasználói részére tanfolyamokat, szemináriumokat, hogy tömítéstechnikai anyagai, és csúszógyűrűs, bevonatolási és karbantartó termékei eredményesebben kerüljenek felhasználásra a megbízhatóság növelése és a karbantartási költségek csökkentése érdekében. A partnereinknél tartott üzemi képzések mellett, szerviz központjainkban, európai regionális oktató központjainkban (Németország, Lengyelország Magyarország), a CHESTERTON központi, gyári oktatóközpontjában kínálják a tömítéstechnikai, bevonatolási és szivattyús témakörök legszélesebb választékát, rugalmasan illeszkedve a felhasználók igényeihez. Ezen képzések elméleti és gyakorlati modulokból épülnek fel, segítve a szükséges tudásanyag legjobb elmélyítését. Napjaink elektronikus és felgyorsult világához igazodva internet alapú távoktatási programokat is kínál a Chesterton Hungary Kft.

Az általános (B2B) üzleti kapcsolaton túllépve a Chesterton Hungary Kft. ma már számos nagy céggel, konszernnel tart fenn ún. partneri viszonyt, illetve kötött hosszú távú beszállítói szerződést. Ezen „stratégiai együttműködések” széles választékát kínálják az ügyfelek igényeihez legjobban igazodó megoldásoknak:

  • átalánydíjas szerződések gépcsoportokra,
  • elsődleges beszállítói megállapodások,
  • preferált beszállítói együttműködések,
  • raktárkészlet menedzsment,
  • megbízhatóság növelési programok,
  • egységesítés/standardizálás,
  • energia hatékonyság növelési programok és
  • ipari víz felhasználás csökkentő rendszerek, programok.

A CHESTERTON Hungary Kft. sikeres tevékenysége elismeréseként 2011-óta a CHESTERTON vállalatcsoport regionális központjaként is működik, ellátva az üzletfejlesztési feladatokat a román, ukrán és orosz piacokon. Ezen tevékenységek kiterjednek a logisztikai, marketing, illetve értékesítési és műszaki támogatási, gyártási feladatokra, megvalósítva a CHESTERTON cég mottójában foglaltakat: „Globális megoldások, lokális szolgáltatások”.